Ελλάδα

«Νεοάστεγοι σήμερα στην Ελλάδα» – Ημερίδα του Κοινωνικού ΕΚΑΒ

«Όταν πήρα το κλειδί, έγινα άνθρωπος….». Και συνεχίζει, παίρνοντας μία βαθιά ανάσα: «…Είχα 3 και 4 ημέρες να βάλω μπουκιά στο στόμα μου. Έβρισκα μία φραντζόλα ψωμί και έλεγα θα το πάω με ένα βιτάμ να φάνε τα παιδιά μου». Στους ανθρώπους αυτούς, εστιάζει η ημερίδα που διοργανώνει το Κοινωνικό ΕΚΑΒ την Παρασκευή 24 Μαϊου στις 16:00, στο Ινστιτούτο Παστέρ, με τίτλο: «Νεοάστεγοι σήμερα στην Ελλάδα».

Η ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων της Οργάνωσης κατά του κοινωνικού αποκλεισμού που σήμερα πλήττει και περισσότερους συνανθρώπους μας. Το Κοινωνικό ΕΚΑΒ ανταποκρινόμενο στις βασικές ανάγκες της κοινωνίας, υλοποιεί τα τελευταία δύο χρόνια το πρόγραμμα «Εστία – Εργασία Ι»*.

Μέσω του προγράμματος παραχωρείται στέγη και επιχορηγούμενη εργασία σε άτομα που βρέθηκαν σε συνθήκες αστεγίας ή επισφαλούς στέγασης. Απώτερος σκοπός είναι να εξασφαλιστούν μακροχρόνια βιώσιμα αποτελέσματα για τους ωφελούμενους.

Στην εκδήλωση θα αναλυθούν τα αποτελέσματα αυτά και θα συζητηθούν προοπτικές ενίσχυσης και βελτίωσης πολιτικών για την καταπολέμηση της αστεγίας.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφιών του Μάριου Λώλου, με θέμα την αστεγία.

* Το πρόγραμμα “Εστία – Εργασία Ι” υλοποιείται από Κοινωνικό ΕΚΑΒ σε Συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Εντάσσεται στο σχέδιο «ΣΤΕΓΑΣΗ & ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ» και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων (νυν Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας) και με Αρχή Διαχείρισης τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button