Ελλάδα

Ρέντη: Δράση και διάλογοι των χούλιγκανς και η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ μέχρι τις βαριές διώξεις

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν από το πρωί της Τρίτης (23/4) στην Ευελπίδων και μετά το πέρασμά τους από τον εισαγγελέα τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, εκ των οποίων τα 12 κακουργήματα όπου μεταξύ άλλων αφορούν σε ανθρωποκτονία αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να απολογηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ την υπόθεση θα χειριστεί ο 9ος ανακριτής με τέσσερις ανακρίτριες που θα βοηθήσουν στο έργο του μεταξύ των οποίων μια ανακρίτρια ανηλίκων και μία ναρκωτικών.

Η επιχείρηση «Δαμόκλειος σπάθη» της ΕΛ.ΑΣ

Οι κατηγορούμενοι έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας, μετά από μία επιχείρηση – μαμούθ με κωδικό όνομα «Δαμόκλειος σπάθη». Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 87 έρευνες σε σπίτια όπου βρέθηκαν εκτός από «λάφυρα» άλλων ομάδων, όπλα, γεμιστήρας, φυσίγγια, πιστόλι-στυλό, κουκούλες, ρόπαλα, κροτίδες, φωτοβολίδες, αλλά και ποσότητες ναρκωτικών.

Η Ασφάλεια Αττικής κατάφερε να διαπιστώσει το ρόλο του καθενός από τους συλληφθέντες στα επεισόδια, το ποιος έδωσε την εντολή, ποιοι προμηθεύτηκαν τα εκρηκτικά και ποιος ήταν ο ρόλος των ηγετών της εγκληματικής οργάνωσης μέσα στο γήπεδο.

Σοκάρουν οι διάλογοι ακόμη και μεταξύ ανήλικων

Δεν είναι όμως μόνο η πράξη της δολοφονίας του αστυνομικού, αλλά και η κυνικότητα με την οποία οι δράστες αντιμετώπιζαν το έγκλημα ως άλλο… παράσημο. Ο Alpha φέρνει νέους διαλόγους ανήλικων συλληφθέντων, οι οποίοι καμαρώνουν ακόμη και για το γεγονός ότι θα πάνε στη φυλακή, καθώς περιμένουν τιμητική υποδοχή, επειδή σκότωσαν αστυνομικό. Χαρακτηριστική είναι η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των δύο αδερφών (ο ένας ήταν ήδη προφυλακισμένος):

Αδερφός: Ναι ρε μ@@@@.

Δράστης: Πρέπει να με περιμένει όλη η Αυλώνα εκεί μέσα.

Αδερφός: (Χαχαχα) Γ@@@@ τα

Δράστης: Εντάξει δεν θα με πάρουν και με… και να μην με περιμένανε, ξέρουνε τι έχω κάνει γι` αυτό δεν θα με πέρνανε μεεε…

Αδερφός: Ναι ρε αφού ο γύφτος στο Ζεφύρι μου πε ότι μου λέει μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό…

Δράστης: Για πες.

Αδερφός: Μόνο και μόνο που έχεις κάνει αυτό λέει θα σε έχουν όλοι πολύ πάνω.

Σε άλλες επικοινωνίες τους, οι χούλιγκαν παραδέχονται τις προθέσεις που είχαν ακόμη και να σκοτώσουν και μάλιστα με αναρτήσεις σε social media έδειχναν και την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα:

Φίλος: Και ευθεία βολή ε; Μπαμ.

Χούλιγκαν: Ναι

Φίλος: Και όποιον πάρει ο χάρος

Χούλιγκαν: Τα πήγανε 10 άτομα εκεί τα άδειασαν όλα. Εδώ ρε μ@@@ είχαν 40 δυναμίτες. Δεν ήταν μόνο ναυτικές ήταν πολλά τα πράγματα εκείνη την ημέρα. Ξέρεις τι είναι να φας 40 δυναμίτες τώρα;

Φίλος: Πήγανε για θάνατο δηλαδή; Πήγαν να σκοτώσουν

Χούλιγκαν: Ναι πήγαν να γ@@@@ τα ΜΑΤ και ήταν λίγα τα ΜΑΤ.

Η δράση του «στρατού» των χούλιγκαν

Ένας περιφερόμενος στρατός από χούλιγκαν που μεταφέρονταν από πόλη σε πόλη με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος άλλων φιλάθλων, αλλά και σε βάρος αστυνομικών είναι η εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται από χθες στα χέρια της αστυνομίας και κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη ήδη έξω από το γήπεδο του Ρέντη όταν εκτόξευσαν σε ευθεία βολή ναυτική φωτοβολίδα.

Η ομάδα αυτή είχε ιεραρχική δομή με αρχηγό και υπαρχηγούς και αποτελεί το σκληρό πυρήνα των χούλιγκαν. Η ηγετική αυτή ομάδα αποφάσιζε που θα γίνονται επεισόδια, μοίραζε τους ρόλους, ενώ ήταν αυτή που προμηθευόταν τα πολεμοφόδια και τα μοίραζε μετά στα άτομα που θα προκαλούσαν την επίθεση. Από τις περιγραφές που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί γνωρίζουν πια με κάθε λεπτομέρεια πως οργανώθηκε η επίθεση στο γήπεδο του Ρέντη. Γνωρίζουν ότι η ηγετική ομάδα των χούλιγκαν συγκεντρώθηκε αρχικά στον Πειραιά και αφού έβαλαν όλα τα πολεμοφόδια, τις φωτοβολίδες, τις βόμβες μολότοφ, τα κοντάρια μέσα σε αυτοκίνητα με πομπή ξεκίνησαν για να φτάσουν στο γήπεδο του Ρέντη λίγη ώρα αργότερα μέσω του Κηφισού.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button