Οικονομία

«Ναι» από τη Βρετανία τη συγχώνευση 110 δισ. της Warner Bros. με την Paramount

Η βρετανική κυβέρνηση άναψε το πράσινο φως για την συγχώνευση 110 δισεκατομμυρίων της Warner Bros. Discovery με την Paramount Skydance, λέγοντας παράλληλα πως έχει λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για τη διασφάλιση της ποικιλομορφίας των μέσων ενημέρωσης.

Την Πέμπτη, η αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι αποφάσισε να μην διερευνήσει περαιτέρω τη συμφωνία, μερικές μόλις εβδομάδες αφότου η Βρετανίδα υπουργός Πολιτισμού Λίζα Νάντι είχε δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να παρέμβει.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Βρετανίας είπε πως η Paramount έχει παράσχει επαρκείς διαβεβαιώσεις ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να διατηρήσει τις «διακριτές συντακτικές ταυτότητες των βασικών υπηρεσιών και της συντακτικής ανεξαρτησίας των ειδήσεων».

Μάλιστα, η εταιρεία προσφέρθηκε να καταστήσει τις διαβεβαιώσεις αυτές νομικά δεσμευτικές, όπως αποκάλυψε σε ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Πολιτισμού.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την Paramount, που σε περίπτωση μιας πιο εις βάθος έρευνας θα έβλεπε το χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης να καταρρέει.

Η εταιρεία έχει δηλώσει πως η συγχώνευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Britain clears $110 billion Paramount-Warner Bros. merger, CNNi

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker