Οικονομία

Γιατί η AB Βασιλόπουλος γεμίζει την Ελλάδα με σούπερ μάρκετ από το Άγιο Όρος ως το Ημεροβίγλι

Σε αγώνα δρόμου για να φθάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει επιδοθεί η ΑΒ Βασιλόπουλος είτε με ιδιόκτητα σούπερ μάρκετ είτε με καταστήματα που ανοίγουν συνεργάτες της μέσα από το σύστημα franchise

Όπως αποκάλυψε χθες ο Brand President της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας, στο περιθώριο της ανανέωσης της συνεργασίας της αλυσίδας με την WWF Ελλάς, προχώρησε πρόσφατα σε εξαγορά τεσσάρων καταστημάτων στην Σαντορίνη από πρώην συνεργάτη της Carrefour με το πρώτο, στο Ημεροβίγλι,να έχει ήδη ανακαινισθεί και να έχει ανεβάσει ταμπέλα της ΑΒ και να ακολουθούν στην συνέχεια τα καταστήματα σε Περίσσα, Καμάρι και Μεσαριά. Η συνολική επένδυση για τα καταστήματα που θα είναι εταιρικά ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Λαβίδα σε νησιά όπως η Σαντορίνη και άλλα των Κυκλάδων όπως η Μύκονος (όπου τον τελευταίο χρόνο τοποθετήθηκε σε ένα ακόμη σημείο, στα Αγγελικά, μέσω συνεργάτη) υπάρχει πολύ έντονος ανταγωνισμός καθώς είναι ελάχιστα τα καταστήματα μεγάλου μεγέθους σε περιοχές ενδιαφέροντος. Η παραπάνω κινήσεις από την πλευρά της ΑΒ εντάσσονται στην έγκαιρη τοποθέτηση σε κομβικά σημεία όπου ο επώνυμος ανταγωνισμός δεν έχει εμφανισθεί ακόμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο η ΑΒ είναι η πρώτη και η μόνη αλυσίδα σούπερ μάρκετ που έχει κατάστημα στις Καρυές, το διοικητικό κέντρο της μοναστικής πολιτείας του Αγίου Όρους μέσω συνεργασίας franchise.

Κινήσεις και στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της AB Βασιλόπουλος φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις αυτή την φορά στην Αθήνα, πάλι για 3-4 σημεία της Carrefour τα οποία όμως μετά από την πιθανή μετατροπή τους θα «τρέξουν» από συνεργάτη franchisee.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το σήμερα από το δίκτυο της ΑΒ Βασιλόπουλος που αριθμεί περίπου 600 καταστήματα τα 230 είναι μέσω συνεργασιών και συγκεκριμένα τα 80 έχουν ταμπέλα ΑΒ Συνεργάτης και 154 ΑΒ Shop & Go. Πριν από λίγες ημέρες διοίκηση και συνεργάτες της AB είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις στην Μύκονο, στο 1ο Franchise Summit που διοργάνωσε η εταιρεία.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker