Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε και πάλι η δίκη των 49 συλληφθέντων στο ΑΠΘ

Για το επόμενο φθινόπωρο και συγκεκριμένα για τις 26 Νοεμβρίου 2024, αναβλήθηκε η δίκη των 49 ατόμων που συνελήφθησαν στα μέσα Μαρτίου μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κατηγορούμενοι για φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, η δίκη των 49 ατόμων που είχαν συλληφθεί έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ, το Σάββατο 16 Μαρτίου, αναβλήθηκε λόγω κολλήματος συνηγόρων υπεράσπισης και αναμένεται να εκδικαστεί στις 26 Νοεμβρίου 2024.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου (Πανεπιστήμιο), ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και περί φωτοβολίδων.

Επίσης οι 48 από τους 49 κατηγορούνται και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης ήταν συγκεντρωμένα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής 29 Μαρτίου, μέλη φοιτητικών συλλόγων, που φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button