Πολιτική

Χρυσοχοΐδης για Άργος: Η αστυνομία έχει καθήκον να συλλαμβάνει δολοφόνους, όχι να σκοτώνει παιδιά

«Η αστυνομία έχει καθήκον να συλλαμβάνει δολοφόνους, όχι να σκοτώνει παιδιά»: Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τους δύο αστυνομικούς που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 20χρονο στο Άργος και κατηγορούνται για ανθρωποκτονία.

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, ξεκαθαρίζει πως οι αστυνομικοί «δεν λειτούργησαν σωστά» και πως «υπάρχουν κανόνες εμπλοκής».

«Είναι ξεκάθαροι οι νομοί για τη χρήση των όπλων» σημειώνει, για να συμπληρώσει πως «εκείνο που προέχει είναι η πολύτιμη ανθρώπινη ζωή».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την αυτοψία στο σημείο του περιστατικού έχουν εντοπίσει από την αυτοψία 13 κάλυκες πυροβόλων όπλων, ενώ σύμφωνα με τον ακτινολόγο ο 20χρονος είχε δύο τραύματα στο κεφάλι από θραύσματα βολίδων.

Με αυτισμό ο 20χρονος

Ο 20χρονος που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ του Σαββάτου (11/7) είχε αρχικά μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Άργους, στη συνέχεια διακομίστηκε στα ΤΕΠ του Θριάσιου Νοσοκομείου και μετά στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Ο 20χρονος είχε φτάσει στα επείγοντα διασωληνωμένος, με βαρύ κρανιοεγκεφαλικό τραύμα από πυροβολισμό. Υποβλήθηκε άμεσα σε νευροχειρουργική επέμβαση, ωστόσο, τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην κατάθεσή της η μητέρα του 20χρονου, το παιδί της είχε αυτισμό με αναπηρία 89%, και έχει δυσκολία στην επικοινωνία. Σύμφωνα με την ίδια, το αυτοκίνητο το πήρε κρυφά για να πάει για μπάνιο ενώ εκείνη κοιμόταν.

Τι ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ένστολοι στην απολογία τους ενώπιον του ανακριτή, υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν, σύμφωνα με την ΕΡΤ και δήλωσαν πως πυροβόλησαν για εκφοβισμό.

«Ο ύποπτος προσπάθησε να μας χτυπήσει με το αυτοκίνητο τουλάχιστον δύο φορές, ενώ έχει προκαλέσει φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα. Ήμασταν σε διαφορετικά επίπεδα και τρέχαμε. Οι βολές μας ήταν προειδοποιητικές, για να τον εκφοβίσουμε και να τον υποχρεώσουμε να σταματήσει, ώστε να τον δεσμεύσουμε. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύσαμε προς το μέρος του υπόπτου με πρόθεση να τον τραυματίσουμε. Τρέχαμε και εμείς και εκείνος» ανέφεραν στην κατάθεσή τους.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker