Ελλάδα

Marfin: Αυτοβούλως επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη που κατηγορείται για τον εμπρησμό – Δηλώνει αθώα

Την πρόθεση της να επιστρέψει στην Ελλάδα τα επόμενα 48ωρα και να καταθέσει στις αρχές, δηλώνει η 46χρονη γυναίκα που εμπλέκεται στην υπόθεση της Marfin και για την οποία έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η γυναίκα η οποία ενημερώθηκε για την εξέλιξη της υπόθεσης που στοίχισε τις ζωές τριών ανθρώπων τον Μάιο του 2010, φέρεται να επικοινώνησε αυτοβούλως με τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η 46χρονη που ζει στην Αγγλία, δήλωσε στις ελληνικές Αρχές αθώα και πως επιθυμεί να επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον των Αρχών και να δώσει τη δική της εκδοχή για τα γεγονότα.

Η δικηγόρος της, η οποία εκπροσωπεί και τους δύο 42χρονους συλληφθέντες, φέρεται να ανέφερε ότι η 46χρονη ήρθε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές.

Αστυνομικοί κατά την προσαγωγή των δύο συλλληφθέντων για την υπόθεση Marfin

INTIME NEWS

Μάλιστα η επιστροφή της πιθανότατα να γίνει έως τη Δευτέρα, έτσι ώστε την Τρίτη να παρουσιαστεί ενώπιον της Ανακρίτριας μαζί με τους δύο ήδη συλληφθέντες 42χρονους. Η παρουσία της αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο σημαντικό βήμα στην εξέλιξη της δικαστικής έρευνας.

Απολογία την Τρίτη

Την Τρίτη 14 Ιουλίου, θα οδηγηθούν ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας για να απολογηθούν, οι δύο 42χρονοι που συνελήφθησαν σήμερα για τον φονικό εμπρησμό της Marfin.

Λίγο μετά τις 17:00 χθες το απόγευμα οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν υπο δρακόντια μέτρα ασφαλέιας, από την ΓΑΔΑ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με το ένταλμα της σύλληψής τους να αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή. Τα υπόλοιπα αδικήματα που περιλαμβάνονταν στην αρχική δικογραφία εκτιμάται ότι έχουν υποπέσει σε παραγραφή λόγω παρέλευσης του χρόνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βασικό τους αίτημα ήταν να επικοινωνήσουν και να έχουν την παρουσία των δικηγόρων τους.

Οι δυο κατηγορούμενοι ζήτησαν από την ανακρίτρια προθεσμία για την Τρίτη προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία της Marfin σημειώθηκε στις 5 Μαΐου του 2010, όταν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, ομάδα αγνώστων, έριξε βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατάφεραν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.

Ήταν η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης, 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker