Πολιτική

Βουλή: Στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας η δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ για 11 «γαλάζιους» βουλευτές

Στα χέρια των μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής παραδίδεται σήμερα Σάββατο (4/4) η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής πρόσβαση έχουν και οι 11 εν ενεργεία εμπλεκόμενοι «γαλάζιοι» βουλευτές.

Αξλιζει να σημειωθεί ότι ο κάθε βουλευτής το όνομα του οποίου αναφέρεται στη δικογραφία παίρνει το κομμάτι που αφορά τον ίδιο. Από τους πρώτους που έσπευσαν να το κάνουν ήταν ο απερχόμενος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος είναι ανάμεσα στους έντεκα βουλευτές που αναφέρονται στη δικογραφία.

Όλοι κατηγορούνται για πλημμελήματα, πλην από δύο που είναι για κακουργήματα. Πρόκειται για τον βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ. Καραμανλής και την βουλευτή Τρικάλων Κατερίνα Παπακώστα.

Ο κ. Γεωργαντάς, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, θα δώσει στα μέλη της Επιτροπής πλήρες αντίγραφα από την υπόθεση. Από αυτά τα αντίγραφα θα ενημερωθούν και τα κόμματα.

Θα ακολουθήσει τη Μεγάλη Τρίτη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και οι 11 βουλευτές θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις, είτε με φυσική τους παρουσία στη Βουλή, είτε με υπόμνημα.

Η απόφαση της άρσης της ασυλίας για όποιους εξ αυτών χρειαστεί θα αποφασιστεί από τις 19 Απριλίου και μετά.

Η δικογραφία περιλαμβάνει πάνω από 3.000 σελίδες δικογραφία και συνοδεύονται από καταγραφές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Οι βουλευτές θα μπορούν να παίρνουν στοιχεία από τον φάκελο της δικογραφίας στην αίθουσα 166 που είναι ειδικά διαμορφωμένη μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker